Blog

Kategori

Yeni Başlayanlar İçin OpenStack

30 Kasım 2017

 

Bulut bilişim hakkında bilgisi olmayanlar için, OpenStack’in bulut altyapısındaki rolunü anlamak biraz zor olacaktır.

Ancak OpenStack’in yeteneklerini ve çalışma biçimini anlamaya başladıktan sonra OpenStack’in rolünü anlamak kolaylaşacaktır.

Tüm bunları en temelden anlayabilmek için Ben Silverman tarafından OpenStack Sidney Zirversinde gerçekleştirilen sunumu izlemeniz yeterli olacaktır.

Ben Silverman tarafından yapılan bir saat uzunluğundaki bu sunumda bulut bilişimin temellerinden başlayarak, neden bulut bilişim kullanmalıyız gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Ayrıca OpenStack nedir, OpenStack’in ortaya çıkışı konularınada yer verilmiştir.

OpenStack’in sürekli güncellenene ve her altı ayda bir yeni sürümünün çıktığı, bu çıkan sürümlerin de geriye dönük uyumlu olduğundan bahsedilmiştir.

Böylece çıkan sürümlerin her seferinde güncellenmesi gerekliliği ortadan kalkmış oluyor.

Bunların yanında OpenStack projelerinin temellerini oluşturudan ve sanallaştırma yönetimlerinin

gerçekleştirildiği Nova projesinden ve nesne depolama görevini üstlenene Swift projesinden bahsediliyor.

OpenStack’i, işletmeleri için istikrarlı ve tam işlevsel bir bulut bilişim sistemine dönüştüren şirketlere ve bu şirketlerin OpenStack’i kullanmalarına neden olan şey nedir gibi soruların cevaplarına da yer veriliyor.

Ayrıca küçük ölçekli şirketlere tavisiyelerde bulunulmuş. Bu tavsiyerinden birinde, “Eğer OpenStack yönetebilecek kadar kaynağınız yoksa, yani OpenStack kurulumu yapacak elemanınız yoksa yada takımınızdan kimse gönüllü olmuyorsa, uzaktan yönetilen OpenStack hizmeti sağlayan şirketler var. Bu şirketler sizin yerinize OpenStack kurulumlarını ve yönetimlerini gerçekleştiriyorlar ve size sadece bunu kullanmak kalıyor.” bilgisi verilmiş.