Blog

Kategori

Hemen Şimdi Buluta Geçmek İçin 6 Neden

23 Şubat 2016

Farkında olmasak da bulut teknolojisiyle donatılmış bir dünyada yaşıyoruz. Cep telefonumuzdan bir arkadaşımıza mesaj attığımızda, sosyal medya üzerinden fotoğrafımızı paylaştığımızda veya maillerimizi kontrol ettiğimizde sanal sunucuları kullanıyor, bulut teknolojisinin nimetlerinden yararlanıyoruz. Madem bulut hayatımızın her anında yanımızda, o zaman neden sunucularımızı bulut teknolojisine terfi etmeyelim?

Sunucuların altyapı gereksinimlerini tamamen kafadan silmek, işlemci ve bellek miktarını ihtiyaç ölçüsünde belirleyebilmek, yılın 365 günü, 7 gün 24 saat uzman desteği almak, güncellemeleri tamamen otomatik yapan bir altyapıyla tanışmak öyle sanıldığı kadar zor değil. Skyatlas bulut altyapısı sayesinde teknolojinin nimetlerinden hızlı ve sorunsuz biçimde yararlanmak sadece bir tık uzaklıkta.

Bulut sistemine geçip geçememek konusunda kararsızsanız, bu teknolojisinin size nasıl bir getirisini olduğunu merak ediyorsanız, gelin kafanızdaki soru işaretlerine cevap olacak ve bulut teknolojisine adım atmanın size ne gibi fayda sağlayacağını açıklayacak 6 maddeyi birlikte sıralayalım.

1. Maliyet Avantajı

Bulut ucuzdur. Fiziksel donanım ihtiyacını ortadan kaldırmasının yanı sıra, paylaşımlı kullanım ve esnek ödeme seçenekleri gibi özellikler sayesinde bulut servisleri, geleneksel yöntemlere oranla düşük maliyetlidir. İlk yatırımı neredeyse yoktur. Örneğin Skyatlas’ın fark yaratan bulut hizmetlerini ücretsiz deneyebilirsiniz.

2. Otomatik Ölçeklendirme (Dynamic Scaling)

Kullandığınız kişisel bilgisayarınızı düşünün. Bilgisayarınızdaki bellek miktarını, sisteminizi yeniden başlamaya bile gerek duymadan artırabildiğinizi hayal edin. İnanılmaz gibi geliyor öyle değil mi? Oysaki bulut altyapısında bu son derece basit bir işlem.

Skyatlas’ın bulut tabanlı servisleri tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenir. Hiçbir manuel müdahaleye gerek duymadan, işlemci ve bellek ihtiyacınızı tek bir tıklamayla gerçek zamanlı olarak değiştirebilirsiniz. Gün gelir de daha yüksek işlemci ve bellek miktarına ihtiyaç duyarsanız, yine tek tıklamayla ihtiyacınıza anında ulaşabilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz ölçüde hizmet alır, masraflarınızın miktarını da kendiniz belirlemiş olursunuz.

3. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery)

İster büyük ister küçük işletmeler olsun, hemen her firma için yedekleme elzem konuların başında gelir. Veri akış miktarının anbean arttığı günümüzde, veri kayıplarının geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurması muhtemel. Hal böyle olunca yedekleme sistemlerinin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Sadece verilerin kurtarılması değil, aynı zamanda işlemlerin hızlı biçimde tamamlanması da mühim. İşte tam bu noktada bulut teknolojilerinin belirgin bir üstünlüğü ortaya çıkıyor. Kurumsal kalitede ve sorunsuz IT altyapısı kullanan Skyatlas, felaket kurtarma ve iş sürekliliği konusunda müşterilerine en akılcı çözümleri sunuyor.

4. Altyapı Yönetimi

Bulut sunucu sahibi olmanın en güze yanı, karşılaşılması muhtemel sorunlarla ve sıkıcı detaylarla hiçbir zaman uğraşmayacak olmanızdır. Sistemin izlenmesi, olası bir problem halinde anında müdahale edilmesi, güncellemelerin düzenli olarak yapılması, fiziksel olarak bakımlarının ve onarımlarının gerçekleştirilmesi gibi detayları bulut teknolojisine geçerek kafanızdan silebilirsiniz. İster sunucu, isterseniz de depolama hizmeti alıyor olun, Skyatlas bulut teknolojisi sayesinde sisteminiz her zaman en güncel haliyle ve sorunsuz biçimde çalışır. Bu sayede vaktinizi ve işgücünüzü asıl ihtiyaç duyulan noktalara yönlendirebilirsiniz.

5. Güvenlik

İnternet dünyasında yer alan hemen her kuruluşun en çok endişe duyduğu konuların başında güvenlik gelir. Bulut sunucular ise bu konuda kullanıcılara en gelişmiş ve en yüksek güvenlikli çözümleri sunar. Skyatlas altyapısı, dış dünyadan ve bulut içerisindeki diğer ağlardan tamamen izole biçimde çalışan yüksek güvenlikli alt ağlar (subnet) içerir. Bu sayede sunuculardaki veriler güvenli biçimde saklanır. Üstelik kullanıcılara sunulan anlaşılabilir arabirim sayesinde istenilen güvenlik ayarları yapılabilir, port ekleme ve çıkarma gibi işlemler kısa sürede halledilebilir.

6. 7/24 Uzman Desteği

Sunucu sahibi olan herkesin yardıma ihtiyaç duyacağı bir an mutlaka geliyor. Hemen her sağlayıcı firma da destek imkanı sunuyor ama kimi zaman konunun gerçek uzmanıyla temasa geçmek mümkün olmayabiliyor. Öte yandan açılan yardım talebine uzun süre cevap alamamak da ülkemizde sıkça karşılaşılan problemlerden biri.

Skyatlas bulut altyapısı ise eşine kolay rastlanmayan bir hizmeti, yılın her günü, 7/24  uzman teknik destek hizmetini kullanıcılarına sunuyor. İster mail üzerinden, ister telefonla, isterseniz de canlı sohbet ile bulut mühendisleriyle doğrudan iletişime geçebiliyor, sorununuzu son derece hızlı biçimde çözebiliyorsunuz.