Blog

Kategori

İşinizi Hızlandıran SkyAtlas “Kapsül Teknolojisi”

01 Nisan 2016

Bu yazıda SkyAtlas Kapsül Teknolojisi ile sunucularınızı ne kadar hızlı kurabileceğinizi anlatacağız. Ama önce geleneksel yolun ne kadar da yorucu olduğunu anlamaya çalışalım.

Küçük bir işletmenin bile IT altyapısının çalışır duruma gelmesi için onlarca sunucu, yüzlerce bilgisayara ihtiyaç vardır. Bir altyapının oluşturulması için önce ihtiyaç olan işlevler belirlenir. Bu işlevler için alınacak yazılımlar ayarlanır. Tabii o yazılımların doğru şekilde çalışması için nasıl bir donanıma ihtiyaç olduğuna karar verilir. Bu planlama süreci başarı ile tamamlandıktan sonra aksiyon aşamasında, bu donanımlar temin edilir. Kurulumları gerekiyorsa gerçekleştirilir.

Donanım süreci bittikten sonra yazılımları çalıştırabilmek için gerekli işletim sistemleri, kullanılacaksa sanallaştırma yazılımı alınır. Bütün bunların kurulması başlı başına bir eziyettir. Çoğunlukla bir makinenin kurulup diğerlerinin klonlanması yolu işe yaramaz. Çünkü özellikle sunucu tarafında makineler birbirlerinden çok farklı yazılımları çalıştıracaklarından, klonlama ile gidilecek kısım ya yoktur ya da klonlama bile yapmaya değmeyecek kadar azdır.

Bütün bunlardan sonra ihtiyaç olan yazılımların kurulması süreci başlar. Bütün bu işlemler IT departmanını o kadar çok yorar ki; çoğunlukla altyapının oluşturulmasındaki en stratejik adım olan konfigürasyon adımı özensizce geçilen bir hal alır. Bu da altyapının doğru kurulamamasından, verilerin güvenliğine kadar onlarca alanda boşluklar oluşmasına sebep olur.

Veri merkezini SkyAtlas’a taşımış olan şirketler sunucularını kurmak için bu kadar çok zaman harcamazlar. Planlama aşamasından hemen sonra donanım ihtiyaçlarına uygun sunucuları bulut bilişimde birkaç tık ile oluşturabilirler. Planlama da hata olması durumunda donanımlarını ölçeklendirerek, yazılımın ihtiyaç duyduğu şekle getirir. Optimizasyonlarını yaparlar.

Öte yandan, donanımlarda çalıştırılacak yazılımların çalışabilmesi için gerekli işletim sistemlerini ise hızlıca kurabilirler. Yazılımlar ise daha önceden hazırlanmış kapsüller durumundadır. Bulut mühendisleri, SkyAtlas sunucularını ihtiyaçlarınıza uygun kapsüllerle donatmışlardır. Bu, işleme alacağınız sunucunun hızla kurulmasını sağlar. Size de kurulan sunuculara verilerinizi aktarmanız kalır. Hesabınızı oluştururken o sunucuda kullanmak istediğiniz yazılımların kapsüllerine tıklayarak hemen kurulmasını sağlayabilirsiniz. MySQL, WordPress, OpenVPN, LAMP SkyAtlas’ın onlarca kapsülünden sadece birkaçı…

capsules

Kapsül sunucular ihtiyacınıza bağlı olarak birçok yazılımı içinde bulundurmaktadır. SkyAtlas.com’dan kapsül yazılımlar hakkında daha derin bilgi ve bir deneme süresi alabilirsiniz.