Blog

Kategori

Merhaba!

19 Haziran 2015

Merhaba!

Skyatlas olarak 2014 yılında Türkiye’nin ilk ve tek gerçek anlamda bulut altyapısı sunan şirketi olarak hizmet vermeye başladık. Sadece IaaS için tasarladığımız ve birden çok veri merkezi üzerinde kurduğumuz altyapımız işletmeye başlayarak ilk mutlu müşterilerimizi yaratmayı başardık. Türkiye’nin ilk Openstack temelli bulut servis sağlayıcı firması olarak dünyada da adımızdan söz ettirecek patentli bir teknoloji geliştirdik: Dynamic Scaling. Bu teknoloji sayesinde bulut sunucularımız üzerlerindeki yükü anında fark edip işlemci ve bellek değerlerini otomatik olarak artırıp azaltabiliyorlar. IT altyapınız hiç bir müdahale gerektirmeden tamamen esnek bir yapıya kavuşuyor ve yoğunluk yaşadığınız anlar için planlama ve gereksiz yatırım yapma derdini ortadan kaldırıyor. Ayrıca sadece kullandığınız altyapı için ödeme yapıyorsunuz.

Türkiye bulut devrimini biraz geriden takip etse de her gün birçok firma ya altyapısını sıfırdan bulut üzerinde kuruyor ya da eskiyen ve yönetilmesi zor olan altyapılarını buluta taşıyorlar. Özellikle bulut bilişimin önemini kavramış firmalar maliyetlerini azalttığı gibi esnek yapıları ile rakiplerine de fark atıyorlar. Skyatlas olarak Türkiye’de daha çok şirketimizi bulut bilişim ile tanıştırarak yurt dışından duymaya alıştığımız başarı hikâyelerini Türkiye’den de çıkartmak istiyoruz.

Skyatlas Blog’ta Türkiye’deki bulut hizmetleri alanındaki kargaşayı azaltabilmeyi ve şirketlerin bulut platformuna geçerek ne kazanacaklarını, bulut iş ortaklarını seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi konuları yazacağız. Yazmamızı istediğiniz bir konu olursa bize her zaman destek@skyatlas.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Skyatlas Ekibi