Blog

Kategori

Tüm Verilerinizi Korkusuzca Yönetmek İster misiniz?

21 Mart 2016

Bir veri merkezinin nasıl zor korunduğunu ve ne kadar zor kurulduğunu en çok IT yöneticileri bilirler. Veri güvenliği yazılım boyutundan başlar, donanıma kadar devam eder. Bulut bilişimin en önemli avantajlarından biri bu güvenliği donanım boyutundan başlayarak bütün katmanlarda sağlamasıdır. SkyAtlas, güçlü ekosistemi ile “İş Sürdürülebilirliğini” sağlayan “en güvenilir“ bulut platformudur.

Bulut bilişimin geleneksel IT yönetiminden daha güvenilir olmasının sebebi nedir; biliyor musunuz? Geleneksel bilişimde enerji verinin depolanması ve dolaşımına harcanırken, bulut bilişim izinler ve güvenliğe odaklanır.

Bulut bilişim servisleri arasında da güvenliğin yeterli olup olmadığını anlamak da son derece önemlidir. Nedenini merak ediyor musunuz? Kullandığınız servis sağlayıcının en azından ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Standardına sahip olması gerekir. Tabii bu sadece bir başlangıçtır. Bu sertifikaların dışında, servis sağlayıcının kendi içinde müşterilerinin verileri ve platformlarını gerek bilgi gerekse süreç açısından birbirine karıştırmamalıdır.

Örneğin, SkyAtlas’ta yüksek güvenlikli alt ağlar (subnet) oluşturabilirsiniz. Bu sayede sunucularınız dış dünyadan ve SkyAtlas network’ünden tamamen izole şekilde çalışırlar. Web sunucunuzu internete açık bir ağda oluşturabilir ve önemli bilgilerinizin bulunduğu veri tabanı sunucunuzu ise dışarıya kapalı bir alt ağda (subnet) tanımlayabilirsiniz. Üstelik bunları SkyAtlas’ın sunmuş olduğu görsel araçlarla bir iki tıklama ile gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız sınırsız alt ağ ile altyapınızı bölüp yönetebilirsiniz.

Hiçbir kurum ve kişi verilerini kaybetmek istemez; öyle değil mi? SkyAtlas’ın birden fazla veri merkezinden sunduğu felaket kurtarma (disaster recovery) ve iş sürekliliği (business continuity) hizmetleri ile de IT altyapınızı sorunsuz ve kurumsal kalitede bulut ortamında kurabilirsiniz.