Blog

Kategori

Yerli Bulut Sağlayıcısı Tercih Etmeniz için 5 Neden

15 Şubat 2016

Elektrik ve Suyu Yerli Kullanıyoruz, Bulut Neden Farklı Olsun?

Bireysel olarak kullandığınız bulut tabanlı servislerin nerede konumlandığı sizin için önem taşımaz. Gmail çalıştığı sürece, o anda servise hangi ülkedeki veri merkezi üzerinden bağlandığınızı düşünmeniz gerekmez. Ne var ki kritik verilerinizi ve iş süreçlerinizi emanet edeceğiniz bulut uygulamalarını seçerken iki kere düşünmeniz gerekir. Özellikle bu hizmet, Altyapının Servis Olarak Sunulması (IaaS) modeliyle alınıyorsa, seçeceğiniz bulut sağlayıcının sizinle aynı ülkede olması büyük önem taşır.

Türkiye’de öncülüğünü yaptığımız IaaS modelinde, tıpkı elektrik ya da su dağıtım hizmeti gibi tüm altyapı ihtiyacı bulut servis sağlayıcısı (SkyAtlas) tarafından karşılanır. Büyümeye ve ihtiyaca uygun ölçeklendirmeyi oldukça kolaylaştıran bu iş modeli, aynı zamanda bulut kullanıcısı ile sağlayıcı arasında güçlü bir iletişime ihtiyaç duyar. Sizinle aynı dili konuşan bir bulut sağlayıcının getireceği 5 önemli avantaj şunlardır:

Bireysel Hizmet Sunuyoruz – İster sıfırdan bir altyapı kurun, ister geleneksel uygulamaları buluta taşıyın; teknolojik dönüşüm zorlu bir süreçtir. Özellikle kalabalık ve yetkin bir IT departmanı olmayan şirketler, örneğin KOBİ’ler, buluta geçerken güvenle iletişim kurabilecekleri bir ekibe ihtiyaç duyuyor. Sizinle aynı dili konuşan bir çözüm ortağı, bu noktada işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Yılın 365 günü, 7 gün ve 24 saat sağladığımız Türkçe destek, SkyAtlas müşterilerinin kendilerini her an güvende hissetmelerini sağlıyor.

Daha Hızlı Erişim – Buluta eriştiğiniz sunucular fiziksel olarak ne kadar yakındaysa, o kadar verimli ve hızlı bir iletişim sağlayabilirsiniz. Özellikle anlık erişim ve gerçek zamanlı kullanım gerektiren bulut uygulamalarını sorunsuz kullanabilmek için, sizinle aynı ülkede yer alan bir sunucuyu seçmeniz yerinde olacaktır.

Yerinde Servis Sağlıyoruz – Türkiye’de iş süreçlerinin büyük oranda bire bir kurulan diyaloglar ve güven ilişkileri üzerinden yürüdüğünün farkındayız. Uluslararası bir sağlayıcı ile kuracağınız diyalog, çoğu zaman telefon veya e-posta ile sınırlı kalacaktır. Ancak buluta geçerken alışkanlıklarınızdan vazgeçmenize gerek yok. SkyAtlas ihtiyaç duyduğunuzda sizin yanınızda. Deneyimli teknik kadromuz, bulut dönüşümünde desteğe ihtiyaç duyan kurumlarla bire bir görüşmeler gerçekleştirerek, sorunlarına çözüm üretiyor.

Sorumluluğu Paylaşıyoruz – Buluta ilişkin yasal düzenlemelerde sorumluluk konusu halen gri bölgede yer alıyor. İşin içine bir de farklı ülkelerdeki iki tüzel kişilik arasındaki sorumluluklar girdiğinde, muhatap bulmak iyice zorlaşıyor. Bulut sağlayıcının farklı bir ülkede bulunması, hangi ülkedeki yasaların esas alınacağı konusunda belirsizliklere neden oluyor. Aynı ülkede, aynı yasalar çerçevesinde çalıştığınız bir bulut sağlayıcı, yaşanabilecek bir olumsuzlukta sizinle aynı sorumlulukları paylaşarak çözümü kolaylaştırıyor.

Bilgileriniz Bizde Güvende – Kritik verilerinizin Türkiye sınırları içinde depolanması, gizlilik ve güvenlik açısından önem taşıyor. SkyAtlas’ın Türkiye’de bulunan veri merkezlerinde bulunan, yüksek güvenlikli, üstün performanslı ve yasal yükümlülüklere uygun sunucularda tüm iş operasyonlarınız en verimli şekilde bulut üzerinde çalışmaya devam ediyor.